amer1!!

amer1!!
Foto saya
Aku budak skulah rendah.. huhu prasan je tue.. tak caye?? cube korang tanye ape itu cinta?? jwpan aku urmm satu belon bentuk hati yg berisi air.. haha..aku ske ape sje yg meng-epykn diri aku... xkire ngumpat owg ker, kianat ke,mncuri ker.. pape sje yg bley buat aku ase bebas.. tapi contoh2 tu aku ckp je.. takkan buat pon.huhu.. stiap ari aku bangun pg ngadap cermin aku tringat david beckham.. korang tau tak knapa?? aku tak kate pon aku cam beliau tapi hard to say ar,,,heheh. ramai orang emang tak puas ati ngan aku! diorang kate aku ni ade pnyakit sebab aku terlalu baek.. aku taktau nak buat camner... sebab ianye dari aku lahir dah emang gitu.. sejak azali... mungkin dah kturunan kowt. huhu.

fooollower

Rabu, 16 Mac 2011

Run before you can walk

Assalamualaikum..
Aku nak bagitahu kali ni aku catat post ni sebab aku stress sangat. stress apa? stress tengok blog aku kosong. alasan pertama!. this time aku nak berkongsi dengan blog serba sedikit tentang aku sebab aku sayang blog aku ni.. aku dah lama tak layan dia tapi dia tetap setia menunggu aku. aku tetap salute.
But, aku tak anggap blog Amer Azlan ni macam diary sebab aku open anything at all je. aku kongsi dengan diriku. dengan korang, malah aku luah disini whatever it take.
First, aku risau sangat dengan something yang asyik bermain di mindaku iaitu tentang masa depan aku. ala my future. aku ada berangan dengan masa depanku yang indah2,macam fairy tale pun ada. (kawen due,miliki kereta ferrari,couple dengan Selena Gomez, kawan dengan Justin Bieber. apa nak kate everyone pun tetap punya their own dream kan walau sebagaimana pun mengarutnya tahap ngelaban. tapi kalau umur aku panjang, aku berharap sangat aku dapat jadi yang terbaik dalam hidup ni walaupun tidak serba serbi memenuhi keperluan hidupku dan sesapa yang berkenaan sepanjang umurku bergerak. Akan aku syukur terhadap Mu.. then, aku ingin mengambil kesempatan di blog indah cam syurga dunia ni untuk berpegang pada janji aku tuk buat yang terbaik,look forward,dont even think to give up, keep running, or run before u can walk. cewah. cukup untuk aku, aku harap korang semua capai apa saja yang korang ingin untuk memenuhi keperluan perasaan korang yang tak berapa senang tu. Aku bukan nak bernasihat ke apa2 ke sebab aku tak layak tapi sekadar untuk legakan hati aku yang kurang senang ni. (kerja yang positif!) aku terbalikkan kata2 aku dan simpulkan sampai terikat mati agar dapat dipegang sampai mati pun takpe asal KEKAL..
-ku start post ni dari perasaan kecewa, kecundang, yang teramat sangat. bagaikan jatuh ditimpa tangga. tangga pulak buruk. Satu alasan lagi! (masalah peribadi) Aku mintak maaf korang yang aku dah terasakan tu. aku tak sengaja.. "tak gurau tak mesra, time gura pe berok" (problem kenkawan) :p
sweet luck for u...

PENTING

INI PENTING DARI BLOG AMER AZLAN
Assalamualaikum, firstly, aku nak mintak maaf kat korang semua tak kira yang bukan sahabat aku malah musuh ke tapi yang utamanya aku tujukan tuk member2 blogger aku kerana dah lama aku tak update.. peace dari aku untuk korang :p Anyway aku peringat, kalau menyampah, jangan bazirkan masa korang untuk layan blog ini sebab aku suka hati mak bapak aku je punye hal yang aku nak post-kan. peace for two times. ~ Isi - Mungkin masalah masa yang tak memberi aku peluang untuk luangkan masa bersama blog aku ni or maybe busy untuk keep up for study sebab dah nak exam. cewah. actually aku malas je nak update.. ditambahi dengan no ideals. Itu 4 alasan aku setakat ni!! tu je yang dapat aku pesan, peringat, kate, kabo, royak.. thats why la aku langsung tidak memperbaharui post aku ini tapi lepas ni aku try la kalau aku ada masa lebih.. aku tak janji sebab aku tak penah tunaikan janji. (can u all see betapa jujurnya aku??) puji la aku please.. hahaha just kidding. ditambah lagi - you should be proud if u were fren of mine. :p (fooling around) HONESTLY - (masa lebih aku pun dah banyak dihabiskan untuk facebook) aku jujur.huhu. ditambah lagi satu alasan.sorry rakan2ku yang aku sayang, yang aku tak sayang,yang baru nak sayang, this is the first post on this year!! yeappy!! show me a great honour! SINGGAH DI FACEBOOK GUA IF U NAK BUT I TAK PAKSA! keep it up merr,, (syok sorang lagi) :p Amer Azlan

Rabu, 15 Disember 2010

Janet & John

JANET & JOHN Di suatu kawasan pedalaman di Texas, seorang penternak yang mempunyai ladang ternak yang luas dan berjaya telah meninggal dunia dengan meninggalkan seorang balu yang masih muda dan cantik, namanya Janet. Janet membuat keputusan untuk meneruskan kerjaya suaminya dengan mengambil alih ladang ternakan tersebut, tetapi dia tidak mempunyai kemahiran yang cukup untuk mengendalikan ladangnya. Jadi dia pun membuat keputusan untuk mengiklankan di dalam akhbar untuk mencari seorang pembantu yang akan mengerjakan ladang ternaknya dengan menawarkan gaji dan sebuah bilik di rumahnya sebagai tempat kediaman memandangkan ladang yang dimaksudkan hanya berada di belakang rumahnya. Selang beberapa hari kemudian ada dua orang pemuda yang memohon pekerjaan tersebut. Seorang gay, dan seorang kaki mabuk.Memandangkan tiada sesiapa lagi yang memohon jawatan tersebut selain dari dua orang pemuda tadi, Janet terpaksa memilih salah seorang dari mereka. Setelah menimbangkan semasak-masaknya, Janet memilih si gay, bernama John untuk bekerja dengannya, dengan anggapan bahawa dia berasa lebih selamat tinggal bersama seorang gay daripada tinggal dengan seorang pemabuk. Minggu demi minggu berlalu. John telah melakukan tugasnya dengan penuh tekun dan rajin. John kerap kali menghabiskan waktunya sehingga malam untuk membuat kerja-kerja di ladang ternakan. Ladangnya menjadi semakin berjaya dan ternakan semakin banyak membiak dan sihat-sihat belaka. Gembiralah si Janet ni tadi… kerana ingin menghargai kerajinan si John ni, Janet pun berkata kepada John, “John, kau telah melakukan kerja dengan baik dan ladang ternakan pun kulihat semakin bagus, kau sepatutnya ambil cuti pergi ke pekan berjalan-jalan untuk melegakan tekanan kerja…” Gembiralah John, dan pada suatu malam minggu, dia pun pergi ke pekan. Sampailah ke tengah malam, John tak pulang-pulang ke rumah. Pukul 1 tak pulang, pukul 2 tak pulang. Pukul 2.30 pagi barulah John pulang kerumah. Sampai ke rumah, didapati Janet sedang menunggunya sambil duduk di sofa berhampiran unggun api. “Buka butang bajuku dan tanggalkannya.” Kata Janet.John dengan tangan yang terketar-ketar dan perasaan yang terkejut,melakukan apa yang diarahkan. “Sekarang, buka kasut but ku.”John buat, perlahan sekali. “Buka, setokin ku..”Dia buat juga. “Sekarang, buka skirt ku.”Dia buat juga. “Sekarang buka coliku.”Dengan tangan yang menggigil, dia buat apa yang disuruh. “Sekarang….buka seluar dalamku…”Dengan perlahan, dia melucutkannya ke bawah dan menanggalkannya. Kemudian, Janet pun memandang John, sambil berkata… “Sekali lagi kau pergi pekan dengan memakai pakaian aku, aku pecat kau on the spot.” Hahahah… apa yg korang pikir tu hah? otak kotor ek..? dipetik dari Lawakjenaka.blogspot.com

Surat putus cinta untuk kekasih

dipetik dari lawakjenaka.blogspot.com
Tijah ingin memutuskan perhubungan dengan boyfriend orang putihnya… Dia tak sanggup bertemu muka, Lalu dia pun mengutus surat…surat tu macam ni bunyinya….hehehehe
Hi,My motive write this letter is to give know you something. I WANT TO CUT CONNECTION US. I have think about this very cook. I know i clap one hand only.Correctly, i have see you and she together at town with my eyes self. You always request apology back back. I don’t trust you again!!! My Friend speak you play three wood. Now i know you correct correct play three wood. so, i break off to pull my body from this love triangle.I know this result i pick is very correct, because you love she very high from me. so, i break off to go far from here. But i always love where also i live….Safe live……
From Tijah

Ahad, 5 Disember 2010

Lawan Fighter India macam gi perang

Nak Kongsi - Assalamualaikum korang.. terlebih dahulu aku nak ucap sorry kat korang sebab lama aku tak update blog ni,bukan tak penting tapi masalah teknikal berhadapan dengan diriku. hadow..
OK.. Baru2 ni aku baru je balik dari Kejohanan Taekwondo Jemputan Hulu Selangor kali ke 2. Aku selitkan cerita ni dalam blog ni sebab bagi aku sangat menarik( tak mana pun tapi nak update punya pasal) huhu. Aku intro dulu post kali ni, Okey first nak bagitau semasa dalam perjalanan paling menyeksa tuk diriku. saket pinggang dibuatnye. sejuk ketar tak terkata. tapi apa nak buat, lagipun menda yang dah berlalu. aku plak pakai kasut kakak ku yang agak ketat.hihi. dan tak kena masa kaki ku sakit2 je sebab baru je baik selepas mengurut. kecoh betul.
Aku sekarang dah kategori tuutt mengikut berat kilogram aku iaitu tuutt. Tajuk yang aku siar tu tak dapat la aku nak terang dengan lebih detail tapi masa kat tournament taekwondo tu, first round aku sparring berlawan dengan warga india yang jauh lebih pendek dariku, tipu je. dia tinggi sangat cam girafah. nak tengok kepala dia pun aku kena dongak. aku menganga due tika saat. terkejut pun ade tapi dah last minute kat gelangang tu baru aku prasan dengan mamat tu so dah takde guna aku terpaksa lawan. tak logik betul mamat tu sama weight dengan aku adoyai. masa lawan, kitowang berbalas kick, dia sepak aku, aku sepak dye cam orang takde pasaan cewah. dia asyik nak sepak kepala aku,mentang2 aku tak sampai. zuss shortcut citer....,pape hal aku menang sebab kepakaran skill aku. (hadow nak bagitau gak tu.)berlagak kejap.haha. second round aku menang lawan china punya olang. last aku lawan fighter kelab sendiri punya tapi aku gugur. tak kesah sebab tetap dapat memikul pingat perak. bersyukur terhadap illahi sebab jauhkan aku dari bencana masa tournament tu. alhamdulillah.insaf... Aku special kan sal citer mamat india tu sebab dia la buat aku seksa sepanjang hari sebab dia dah sepak sesuatu yang amat berharga terhadap diriku.huhuhu saket wooo. n nak bagitau jugak dia tak puas hati dengan aku tak tau ape sebab siap tepis tangan aku masa nak salam. ko apehal?huhu ape salah aku? ko yang sepak aku punye tuutt ..huhu. Aku mintak maaf korang sebab takde gambar mamat india tu yang lawan dengan aku tapi letak la sedikit kurang gambar aku and kenkawan kat sana erk. :p thanx kenkawan yang support aku. selipar aku hilang...huhuhu.epy time~

Terdapat ralat dalam alat ini